Soutěžní pochvaly pro naše kuchaře

Že se v provozech společného stravování dají tvořit opravdu moc chutná jídla. To dokazuje soutěž Nejlepší kuchař roku ve společném stravování. Blýskli se v ní i dva naši kolegové, kteří vaří každý den dětem na školách.

Smyslem soutěže je ukázat, že třeba i školní jídelny dokážou uspokojit specifické nároky svých klientů a že jejich pracovníci umí připravit jídla, která jsou zdravá, chutná a atraktivní na pohled. Naposledy to v soutěži kuchařů z celé republiky dokázali i kolegové ze Scolarestu Jakub Jasenovský, vedoucí a šéfkuchař jídelny Gymnázia Jana Keplera v Praze, a Roman Preissler, šéfkuchař jídelny ŠR Tanvald.

Ten první uspěl v kategorii Nejatraktivnější pokrm, kde získal čtvrté místo. Druhý jmenovaný pro změnu zabodoval v kategorii Nejchutnější pokrm v základních školách, kde dostal stejné ocenění. Oběma gratulujeme, soutěž totiž vyžaduje velkou vytrvalost.

Koná se ve dvou kolech. Účastníci musí nejdřív svůj vybraný pokrm pravidelně nabízet a zařazovat ho do jídelního lístku, přičemž musí splnit všechny nároky na kalkulaci jeho ceny a surovin podle spotřebního koše. Po hodnocení tohoto kola pak deset nejlepších postupuje do finále.